Denne side er under konstant udvikling, det bliver så fedt!

PORTRÆT

Af Per Dreyer

2016 - 2018

Studie

Lejligheden i Rørholmsgade

Teknik

Dagslys/kunstlys

Når model og optik tager hinanden i hånden, er det med at trykke på knappen

Dengang jeg skød på film ville en normal portrætsession bestå af ti ruller 120 film, jeg benyttede Pentax 6x7 og havde 10 billeder pr. rulle.
I dag fylder jeg et hukommelseskort med omkring 1800 eksponeringer. 
Når modellen rammer, det utryk jeg søger, fyrer jeg kameraet af. Ud af 10 umiddelbart ens billeder, er der altid et der skiller sig ud som bedre end de andre. 

Fotografskræk.

Kun få, af dem jeg portrætterer, bryder sig om, at gå til fotograf, de fleste benytter ord som: grænseoverskridende og ubehageligt. Mange sammeligner oplevelsen med et besøg hos tandlægen. Jeg plejer at drille mine kunder, når jeg fortæller dem, at det ikke gør ondt, før de ser resultatet - og så ler vi en smule af det ... Jeg har den regel, at mine gæster får pengene tilbage, hvis de ikke oplever en fotosession hos mig som spændende og behagelig.

Model i et par timer

Fotos har forskellige formål og derfor forskellige udtryk, mit studie er bestemt ikke verdens største og sætter derfor en naturlig grænse for, hvor store billeder jeg kan lave; men ud over det er det kun model og mig selv som sætter grænser for udtrykket - skal det være pænt, udtryksfuldt, vildt?
Selv holder jeg af, at guide personen foran kameraet ud over komfortzonen, i modsætning til film, er det min opfattelse, at når det kommer til fotografi, bliver udtrykket aldig for stort.

Farve eller sort/hvid?

Hvad skal man vælge?

Ord Foto og Håndmadder

Foto og håndmadder - det er ikke en joke. 
En klog kvinde har sagt, at et godt portræt spejler sjælen, jeg søger altid ind til det spejl. Derfor er et besøg foran mit kamera altid forbundet med ord og håndmadder, vi taler og spiser ... og når vi fornemmer, at roen er faldet over formålet, går vi i studiet og fotograferer den samhørighed samtalen har skabt.
Det lyder muligvis langhåret, men håndmadderne er gode og snakken altid berigende - jeg vil vædde på, at det ses. 

Galleri

OF&H
v/ Per Dreyer
Rørholmsgade 2a, 4th.
DK-1352 København K

Kontakt:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


cvr.: 73931258
Nykredit  8117 - 4597383

Tak, fordi du køber
 min bog!
En voldsmand under lup, træd indenfor i Jimis dunkle univers.